Bilskrälle

Ni vet ju mycket väl om hur mycket jag älskar att träna. Många gånger ser jag också träningen som en form av transportmedel, där man antingen promenerar, springer eller cyklar dit man ska. Man förenar med andra ord nytta med nöje, då träningen är en positiv sidoeffekt av att behöva ta sig någonstans. Därmed så försöker jag att undvika bilen så gott det går i vardagen, men ibland är det så att den faktiskt behövs. Det tar emot varje gång, men det finns faktiskt en bra anledning till att använda den ibland. Det räcker helt enkelt inte med cykel eller löparskorna ibland.

Miljövänligt trots det

Även om jag måste ta bilen så ser jag till att också tänka miljövänligt. Jag kör en hybridbil som drar väldigt lite, och samtidigt kör jag på ett medvetet och miljösmart sätt. Det här betyder att jag enbart behöver tanka min bil ungefär sex gånger per år, och det är väldigt skönt att inte behöva göra mer än så. Men visst tar det emot, eftersom att jag samtidigt bidrar till miljöförstöringen, vilket jag aktivt försöker att undvika. Men det är svårt när det finns ett behov, och ibland så räcker helt enkelt inte kollektivtrafiken till heller. Men jag gör det jag kan.

car-window-1231472_640
Som bilägare så får man ju också tackla normala bilägarproblem. Jag som kör mycket i stan, där det sandas och har sig till absurdum under vinterhalvåret, får ta del av min beskärda del av stenar på bilen. Vissa av dessa stenar träffar dessutom så illa att det lämnar ett märke i rutan, ett stenskott. Lyckligtvis är det inte första gången det händer, så jag vet vad jag måste göra, men det är ändå lika irriterande varje gång det sker. Det första jag gör är att stanna och sätta på ett stenskottsplåster som jag plockade med mig från Ryds Bilglas senaste gången jag var där för att få ett stenskott lagat.

Sen är det bara att åka iväg till Ryds igen. På grund av att plåstret sitter där det sitter så blir det enklare för dem att laga det, så att det inte ens syns när de är klara. Det tar kanske en halvtimme, och kostar inte heller mycket. Vissa kan få det gratis till och med om de har det i sin bilförsäkring, men jag betalar 200 kronor. En liten slant för mig, med tanke på vad det annars kan ha kosta. Dessutom är de fantastiskt duktiga på Ryds Bilglas, så jag är väldigt nöjd när jag åker därifrån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *