En god natts sömn

Det är många som är väldigt involverade i träning i olika former. Många verkar också närmast fundamentalistiska när det kommer till träningen, och har nästan enbart fokus på det. Jag ser inga problem med det, träning är lika mycket ett intresse som det är ett sätt att må bättre på. Så länge det inte går till extrema överdrifter så uppmuntrar jag alla som har en ambition och ett intresse att träna så mycket som man orkar, men också att fokusera på att vila rätt. För vilan är en stor del av träningen, och när du tränar så bryter du på många sätt ner din kropp. För att du ska kunna ta till dig av din träning och bygga upp dina muskler så måste du också låta kroppen göra arbetet under vilan, för annars kommer du att råka ut för mycket skador. Vila är med andra ord en otroligt viktig ingrediens för att du ska få ut det mesta av din träning, och varför inte vila rätt och skönt när du väl gör det?

Skön säng och härliga sängkläder

Det bästa sättet att vila är genom att sova. Visst fungerar det också med att totalt hänge sig åt soffan och den mjuka tillvaron där, men det finns inget bättre än att bädda ner sig i sängen och ge kroppen en välförtjänt och helande sömn. Det kan visserligen vara så att du många gånger kommer att vakna upp med en hel del träningsvärk i kroppen, men det är i sig ett bevis på att du har tränat din kropp till den yttersta nivå som den klarar just nu, och det är i de lägena som kroppen behöver vilan som mest. Du har muskler som tänjts ut till sin maximala nivå, och här vill vi att de ska fortsätta vara, vilket betyder att tillskott av energi tillsammans med vila är den bästa lösningen. Genom en härlig säng och sköna sängkläder ger du dig själv möjligheten till just den vilan som är bäst för din tränade kropp.

Jag brukar själv vara väldigt petig när det kommer till sängar och sängkläder. För mig handlar det helt enkelt om att bygga sina miljöer som man känner sig allra mest bekväm i, och inte tumma på något av det. För börjar man jag det så kommer det också att börja märkas på sättet man sover, för vilan blir definitivt inte lika effektiv som den skulle kunnat ha varit med en bekväm sovplats med sköna sängkläder. Just den kombinationen är också något som jag tycker är viktigt. Dels så ska själva sängen vara precis utformad efter din kropp och din sovstil, men även sängkläderna har sin roll att spela. Har du inte sköna sängkläder så spelar det ingen roll hur skön sängen är i grunden, det kommer fortfarande att bli dålig sömn. Jag brukar köpa mina sängkläder på http://www.chilli.se. Jag provade att beställa därifrån för några år sedan, och jag var mäkta imponerad över vad de levererade. Och som man brukar säga – man ska inte laga något som inte är trasigt, så därför fortsätter jag att köpa mina sängkläder från Chilli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *