Jakt på medarbetare

Det går bra nu, skulle man kunna säga. Jag blir inte rik på mitt jobb, men får ändå in så pass mycket pengar att jag klarar mig, och lite mer därtill. Tack vare flera återkommande och lojala kunder så har jag också en viss trygghet; risken för att min verksamhet ska braka ihop helt på bara ett par månader finns egentligen inte. Men jag ligger inte på latsidan för den sakens skull utan letar ständigt nya kunder, både för att få in mer pengar och för att jag tycker mitt jobb är roligt. Det är mycket givande att kunna hjälpa andra och följa dem under deras resor till ett bättre, aktivare och mer hälsosamt liv. De allra flesta av mina kunder uppskattar också mina tjänster mycket och brukar skicka presenter vid jul. Väldigt uppskattat och det slutgiltiga beviset på att jag gör ett bra jobb.

Utveckla verksamheten

Jag funderar också på olika sätt som min verksamhet kan utvecklas på. Att stå still som egen företagare är i princip samma sak som att backa. Konkurrenterna rör sig ständigt framåt. Hamnar man i ledarposition och nöjer sig med det så kommer man efter ett år eller två att upptäcka att hoppsan, nu har konkurrenterna kommit ikapp och sprungit ifrån. För den som vill lyckas som egen företagare så går det inte att vila på sina lagrar i all evighet. Jag läste nyligen en artikel i Sydöstran som handlar om just det, och fick där lite idéer. Vikten av att ständigt synas och röra sig framåt.

En sak som jag fastnade för var att det är bättre att vara två än en. Det är någonting som jag inte reflekterat över tidigare, men det är helt sant. Är man två så finns det alltid någon som kan ”täcka upp” vid behov, till exempel om jag skulle bli sjuk, eller om två kundmöten krockar med varandra. Jag kommer att få ge upp en del kontroll, men fördelarna överväger, så jakten på en medarbetare är i full gång. 2016 ser ut att kunna bli ett riktigt spännande år!

Bifirma

Som jag planerar inför framtiden ser det också ut som jag kommer att utöka verksamheten genom att starta en bifirma. Denna bifirma kommer att sköta viss försäljning av livsmedelstillskott och kostrådgivning. Målet är att min nya medarbetare ska ha mer kunskap inom dessa områden än jag har. En bifirma är ett extra företagsnamn som bedriver en del av bolagets verksamhet, vilket kanske låter onödigt krångligt men faktiskt förenklar en hel del. Jag ska anlita Heinestams Bolagstjänst för att hjälpa mig att sätta upp bifirman. Det finns en del regler som man måste ta hänsyn till, och det juridiska överlåter jag med glädje åt experterna att sköta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *