Kosttillskott för kvinnor

Kosttillskott är något som man kan använda sig av i olika skeden av livet där det krävs extra tillförsel av något eller några ämnen. Det kan också vara så att man inte få i sig tillräckligt varierad kost, och det brukar man märka genom att man känner sig extra trött och hängig. Kosttillskott är dock debatterat, och man har ifrågasatt värdet av det, men faktum är att det till och med är nödvändigt när man inte få i sig tillräckligt på annat håll.

En varierad kost i lagom stora portioner är precis det som människor behöver men som vi alla vet så är inte det verkligheten som vi lever i idag. Lagren kommer för eller senare att behöva påfyllning och det är precis där som kosttillskotten kommer att vara som mest effektiva. Allt eftersom att vi, och kvinnor framför allt, blir äldre så minskar behovet av energi men man kommer fortfarande att behöva samma tillskott av vitaminer och mineraler. Ett sådant kosttillskott som är viktigt för kvinnor som åldras är bland annat de som innehåller mineraler som motverkar benskörhet.

Det finns dock mängder av olika tillskott som kan göra att tillvaron för kvinnor blir allt bättre. Omega 3 är ett bra skydd mot mycket och framför allt har det visat sig ge effekt mot hjärt-kärlsjukdomar. Det som man ska fokusera på för skelettets styrka är framför allt D-vitamin och kalcium. Ett extra tillskott av B-vitamin är också bra för att man ska hålla hjärnan frisk. Nypon har också visat sig ge effekt mot värk i leder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *