Mer än bara träning

omega-3Som personlig tränare har man fler uppgifter än att bara vara just – personlig tränare. Det gäller i alla fall om man tar sin uppgift på allvar, vilket jag tycker att jag gör. En god hälsa kräver ju en helhetssyn. Det går liksom inte att äta dåligt och tro att det räcker med träning för att hålla sig i form. Därför är jag väldigt tydlig med att jag inte erbjuder träningshjälp, utan också råd och tips om kosttillskott och kost i största allmänhet. En sak som jag brukar rekommendera får en dock en del att höja på ögonbrynen, nämligen fiskleverolja. Skälet är nog att det känns lite gammaldags, men så är det inte.

I stället är det så att vi numera snarare talar om Omega-3 (även om klassisk fiskleverolja fortfarande går att köpa). Vad Omega-3 gör är att förbättra hjärt- och kärlfunktionerna, någonting som naturligtvis då är viktigt för äldre, även om unga också kan ha nytta av det. Omega-3 finns naturligt i en del mat, men för många är det svårt att få i sig tillräckligt mycket. Den som inte gillar fiskleverolja brukar jag därför rekommendera kapslar, som fungerar precis lika bra. Men det finns flera olika alternativ och jag brukar råda mina klienter att prova sig fram till vad som passar dem bäst. Urvalet av olika Omega-3-tillskott är idag så bra att det inte finns några anledningar att tveka – och det gäller definitivt även den som försöker hålla sig i trim och träna mycket! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *