Om Patrik

patrikJag är en person som bryr mig om mig själv och om människor. Jag tycker att det är viktigt att man ger sig själv chansen att må så bra som man kan. Med det menar jag inte att man måste piska sig till att leva supersunt och träna hela tiden. Det handlar snarare om att man inte överdriver, vare sig det onyttiga eller det hälsosamma. Jag är ute efter balansen i vardagen, att hitta en nivå där varje enskild människa mår bra med sig själva och sin kosthållning, en nivå där de själva kan ta ett avstamp mot att vilja utvecklas än mer. För det är faktiskt så det är, jag kan inte ta beslutet åt er. Det måste ni ta själv. Jag kan hjälpa er på vägen och hjälpa er hitta till den där perfekta nivån för just er och er ambitionsnivå.

Det handlar inte om att jag kommer piska er till nya resultat. Jag är mer av morotssorten som motivationsfaktor istället för att använda sig av piskan. Jag tror inte på att mirakulösa dieter kommer att lösa era problem, för saken är den att man fortfarande kommer att trilla dit någon gång och när man väl gör det så är man tillbaka på ruta ett. Då är det viktigare att se på saken som den faktiskt är. Du kan äta precis vad du vill. Det är lite kontroversiellt att säga som personlig tränare, men faktum är att det är sanningen. Vill man gå ner i vikt, eller vill man behålla sin vikt eller kanske gå upp så är det en mycket enkelt fråga om plus och minus, inkomster och utgifter. Det är kalorierna som är hemligheten, och det finns mer eller mindre i allt. Vill man gå ner i vikt ska man göra av med mer kalorier än vad man stoppar i sig. Vill man ligga på samma vikt ska man äta lika mycket som man tränar bort. Det är min bestämda övertygelse. Så länge du bränner mer än du sätter i dig så kommer du att gå ner i vikt.

Jag är alltså en något annorlunda personlig tränare med andra typer av vinklar i min träning och kost. Jag tror på alla människors inre styrka och alla kan, till sin egen förmåga, nå sitt bästa välbefinnande.