Små saker för att må bättre

Även om jag fokuserar på hälsokost, träning och sådant som vägar till att må bättre så är jag den förste att erkänna att det inte är det enda som kan leda till att man mår bättre. Det finns mycket annat som påverkar också, som kan göra stor skillnad för ens välmående. Självklara saker som att ha ett jobb man trivs på, att inte behöva oroa sig för sin ekonomi, att ha en harmonisk relation med sina nära och kära. Men också saker som inte är fullt lika självklara, saker som därför ofta inte ägnas lika stor eftertanke som de, trots allt, kanske förtjänar. Jag tänkte därför prata lite om detta för att försöka inspirera till förbättring genom förändring.

Hemmet är nyckeln
Din bostad är nyckeln till hur du mår. Om du inte trivs med ditt boende så är det väldigt svårt eller omöjligt att må bra. Det finns självklart undantag, jag vet de som ger blanka katten i hur det ser ut hemma; det berör dem inte alls. Så länge de kan sova, sitta vid datorn, titta på TV och laga och äta mat där så är det nöjda. Möjligen vill de också förvara diverse grejor där. Men de bryr sig inte alls om hur det ser ut. Jag är dock helt säker på att detta tillhör undantagen och att de flesta inte alls är på det viset, inte ens många av de som säger att de inte bryr sig så mycket om hur det ser ut hemma.

Det är helt enkelt så att ett fint hem krävs för att man ska kunna må riktigt bra. Vad som är ”fint” skiljer sig betydligt mellan olika människor, men det är inte det som är poängen. Ett hem som man trivs med, som är helt och rent och inrett på det vis som man själv föredrar är ett hem att må bra i. Ändå är det många som inte lägger ner mycket energi på det. Varför?

elementskyddSvårt att se möjligheterna
Skälet till att vi inte gör så mycket i våra hem som vi borde är, tror jag, att vi har svårt att se de enkla möjligheterna. Det är lätt att tro att det krävs stora och dyra förändringar, med renoveringar och liknande, för att få ett fint hem. Men det tror inte jag. Tvärtom tror jag att många små detaljer får minst lika stor effekt, utan att det kostar lika mycket.

En sak som jag själv nyligen provat på är att dölja de fula elementen med elementskydd. Elementskydd ser betydligt bättre ut än elementen och det gör verkligen skillnad. Så det är ett enkelt tips jag kan ge: kolla in billiga elementskydd här och se efter vilka ni tycker är fina. Jag lovar, elementskydd lyfter vilket rum som helst (förutsatt att det finns element där, förstås!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *