Täcker RUT-avdraget mina tjänster?

I min egenskap av personlig tränare så händer det ofta att jag får frågan om mina tjänster är avdragsgilla med RUT. Svaret är att tyvärr, så är det inte det, även om vissa hävdar att det är så. Givetvis är det så att jag anser att personlig träning och kostrådgivning borde ingå under RUT. Det skulle ju inte minst främja folkhälsan, något som nog de flesta tycker är en bra idé. RUT-avdraget har ju också sedan det infördes utökats till att gälla fler saker, så hoppet har ju funnits där. Men med tanke på utgången av riksdagsvalet så är det tveksamt om det kommer att bli på det viset. Varken vänstern, Socialdemokraterna eller Miljöpartiet är ju överdrivet förtjusta i RUT. De kommer nog knappast att ta bort det helt, men chansen att det utökas under de nästa fyra åren är knappast speciellt stor.

Men man ska aldrig säga aldrig, och vem vet? Kanske de rödgröna tänker om, även om det verkar osannolikt. Som det är nu så kommer jag nog att få fortsätta Att beklaga att de tjänster jag erbjuder inte täcks av RUT under fyra år till. Skada, men så är det. De som hävdar motsatsen har helt enkelt inte rent mjöl i påsen.

Nu vill jag inte att någon ska tror att det är hutlöst dyrt att anlita mig bara för att jag inte är RUT-avdragsgill. Mina priser är, tycker jag, mycket rimliga. Hör av dig om du är intresserad, så kan du få ett prisförslag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *